Ana içeriğe atla

Bildiğiniz Pizzaları Unutun.. :) Sağlıklı,Hafif ve Lezzetli Pizza tarifi burada..

Merhabalar,

Bugün canım pizza istedi..Ama klasik malzemeleri evde bulamadım.Ben de evdeki malzemelerden olur mu acaba diye düşündüm..Düşünmekle kalmadım..Denedim..Oldu valla :)

Karşınızda....Brokolili,Soğanlı,Parmesan ve Kaşar peynirli pizza :)

Valla çok güzel oldu unutmamak için yazıyorum..

Fotoğrafta nasıl görünüyor bilmiyorum ama biz çok beğendik..

















Malzemeler;

Klasik pizza hamuru için;

Tarifler hemen hemen aynı, ben un,tuz,instant maya,şeker,süt,su ve zeytinyağı kullandım.

Ne yalan söyleyeyim bir ölçü kullanmadım, kafama göre göz kararı yaptım. Kabaca yazacak olursam;

Hamur için:

3 su bardağı kadar un

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket instant maya

Yarım çay bardağı süt, yarımdan daha az çay bardağı su (ılık bir karışım olacak)

Kuru malzemeleri bir kapta, sıvıları ayrı bir kapta homojen karıştırdıktan sonra bir araya getiriyoruz.Hamurun durumuna göre un ya da su,süt karışımı ilave edebiliriz.Çok katı olmayan çok cıvıkta olmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra yuvarlayıp streçliyoruz ve yaklaşık 30 dakika minimum bekletiyoruz.
(Ben oda sıcaklığında beklettim)

Pizza Malzemeleri:

1 adet brokoli

1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 diş sarımsak

1 baş soğan

Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay bardağı süt

Kekik

Pizza sosu için:

1.5 yemek kaşığı salça

Yaklaşık 1 çay bardağı süt (sos kıvamına gelinceye kadar)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

(Salça tuzlu olduğu için tuz koymadım)

Yapılışı:

Brokoliyi temizleyip yıkadıktan sonra bir tavaya yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz ve yağ kızınca brokolileri tavaya döküyoruz.Ardından doğranmış sarımsakları ilave ediyoruz ve soteliyoruz.Üzerine çeşni, karabiber ve kırmızı toz biber ilave ettikten sonra sütü ekliyor altını kısıyor ve kapak kapatıp yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. (Brokoliler ne sert ne de çok yumuşak olacak şekilde)

Zaten süt buharlaşıyor ve inanılmaz lezzet katıyor brokoliye kokusundan belli ediyor hemen kendini..

Brokoli pişince soğumasını beklerken yuvarlak fırın tepsisini 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile yağlıyoruz.

Hamuru tepsiye koyuyor ve elimiz ile tepsi boyunca yayıyoruz ve şekil veriyoruz.Ardından sosunu fırça yardımı ile üzerine sürüyoruz. Hemen üzerine parmesan peyirini ve yarım su bardağı kadar kaşar peynirini döküyoruz. Üzerine brokolileri diziyoruz.Onun üzerine kalan kaşar peynirini yayıyoruz ve en üstüne de piyazlık doğradığımız soğanı diziyoruz.Son dokunuş olarakta bir tutam kekiği üzerine sepeliyor önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)



Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...