Selamlar,
Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum...
Erzincan Usülü Kalbur Hurması:)
Ne alaka...
Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim.
Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :)
Sizde yapın diye paylaşıyorum..
Buyrunuz Efenim..
Malzemecikler: (6 kişilik)
-3 yumurta
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1.5 çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı karbonat
-Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında)
-Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar )
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamura paralel tutun ve rende üzerinde döndürün.Hamurunuzda küçük çıkıntılar meydana gelecek.Bir tavayı alın ve içerisine sıvı yağ koyun.Kızdığı zaman bu hamurları içine atın ve güzelce nar gibi kızartın.
Servis Önerisi;
-Erzincan yöresi bunu ekşili reçeller ile birlikte tüketiyor.(Çilek reçeli)Bizim evde çilek reçeli yoktu.Kuşburnu marmelatı vardı ve hiçte fena olmadı..Heee..Derseniz ki..Ay ben öyle tatlı sevmiyorum..Domates,peynir ile de güzel oluyor.Onu da denedim:)
Afiyet,bal,şeker olsun...
Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum...
Erzincan Usülü Kalbur Hurması:)
Ne alaka...
Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim.
Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :)
Sizde yapın diye paylaşıyorum..
Buyrunuz Efenim..
Malzemecikler: (6 kişilik)
-3 yumurta
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1.5 çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı karbonat
-Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında)
-Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar )
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamura paralel tutun ve rende üzerinde döndürün.Hamurunuzda küçük çıkıntılar meydana gelecek.Bir tavayı alın ve içerisine sıvı yağ koyun.Kızdığı zaman bu hamurları içine atın ve güzelce nar gibi kızartın.
Servis Önerisi;
-Erzincan yöresi bunu ekşili reçeller ile birlikte tüketiyor.(Çilek reçeli)Bizim evde çilek reçeli yoktu.Kuşburnu marmelatı vardı ve hiçte fena olmadı..Heee..Derseniz ki..Ay ben öyle tatlı sevmiyorum..Domates,peynir ile de güzel oluyor.Onu da denedim:)
Afiyet,bal,şeker olsun...