Mutlu Çarşambalar :)
Değişik bir giriş yapayım istedim.
Size çok özel ve güzel bir tarifim var.
Hazır mısınız?
Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu.
Denemek için ilham verici.
Malzemeler (2 Kişilik):
-Bir adet tavuğun göğsü
-1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli)
-2.5 yemek kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum)
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı karbonat
-2 çay kaşığı sebze çeşnisi
-1 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi,
Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak vb bulun ama kapatın.Sonra bunu buzdolabında en az 1 saat bekletin.Ardından vok tava ya da biraz derin ve kapaklı bir tavayı ocağa koyun.Altını açın yağ falan koymayın.Tavukta yağ var zaten koyduk ya zeytinyağı.Ama az geldi ben bol yağlı seviyorum derseniz seçim sizin.Tava ısınınca dinlenmiş ve sosu yemiş tavukları olduğu gibi tüm sosuyla tavaya atın.Önce yüksek ateşte biraz pişirin (5 dk kadar).Ardından altını kısın ve kapağını kapatın.
Yumuşacık ve acayip lezzetli olacağını pişerken çıkan o muhteşem kokusundan anlayacaksınız ve yerken bana hak vereceksiniz.
Bu marine sosun içine zahter koyup bir de öyle denemek istiyorum.Ay ben salçasız yapamam diyenlerdenseniz bu karışıma 1 tatlı kaşığı salça da koyabilirsiniz.Denedim güzel oluyor.
Unutmadan tuz asla yok.Soya sosundaki tuz bana göre yetti.Ayrıca ben hiçbir ete pişerken tuz koymam.Piştikten sonra atarım.Ocaktan indirmeden önce bir tadına bakın tuzu yoksa ocaktan indirmeden son 1 dakika kala tuz atıp öyle servis yapın derim ben.
Yanınada şöyle tereyağlı pilav...Muhteşem.
Afiyet olsun.
Değişik bir giriş yapayım istedim.
Size çok özel ve güzel bir tarifim var.
Hazır mısınız?
Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu.
Denemek için ilham verici.
Malzemeler (2 Kişilik):
-Bir adet tavuğun göğsü
-1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli)
-2.5 yemek kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum)
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı karbonat
-2 çay kaşığı sebze çeşnisi
-1 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi,
Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak vb bulun ama kapatın.Sonra bunu buzdolabında en az 1 saat bekletin.Ardından vok tava ya da biraz derin ve kapaklı bir tavayı ocağa koyun.Altını açın yağ falan koymayın.Tavukta yağ var zaten koyduk ya zeytinyağı.Ama az geldi ben bol yağlı seviyorum derseniz seçim sizin.Tava ısınınca dinlenmiş ve sosu yemiş tavukları olduğu gibi tüm sosuyla tavaya atın.Önce yüksek ateşte biraz pişirin (5 dk kadar).Ardından altını kısın ve kapağını kapatın.
Yumuşacık ve acayip lezzetli olacağını pişerken çıkan o muhteşem kokusundan anlayacaksınız ve yerken bana hak vereceksiniz.
Bu marine sosun içine zahter koyup bir de öyle denemek istiyorum.Ay ben salçasız yapamam diyenlerdenseniz bu karışıma 1 tatlı kaşığı salça da koyabilirsiniz.Denedim güzel oluyor.
Unutmadan tuz asla yok.Soya sosundaki tuz bana göre yetti.Ayrıca ben hiçbir ete pişerken tuz koymam.Piştikten sonra atarım.Ocaktan indirmeden önce bir tadına bakın tuzu yoksa ocaktan indirmeden son 1 dakika kala tuz atıp öyle servis yapın derim ben.
Yanınada şöyle tereyağlı pilav...Muhteşem.
Afiyet olsun.