Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında Van Rheede tot Drakenstein tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden.
Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da
sıklıkla kullanılmaktadır.
Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir.
Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takdim ediyorum :) (yapmadım,yemedim)
(Resim:Sashimi Konnyaku)
Sashimi Nedir?
Yanında iki ayrı kasede sunulan bu yemek; bir kasede pirinç (bize göre pilav), diğer kasede de miso çorbası (geleneksel olarak mevsim sebzeleri kullanılarak hazırlanan bir çorba) ile yenir.
Birçok Japon tarafından Japon mutfağının en iyi yemeği kabul edilir ve damağın başka tatlardan etkilenmemesi için en önce yenmesi tavsiye edilir.Sashimi'nin hazırlığındaki incelik takdir edilecek değerdedir.Kalamardan somona birçok ürün birlikte kullanılarak hazırlanabilir.Ancak yapıldığı ürüne göre isim alır.(örn: sashimi salmon gibi).Yemeğin esası garnitürlerin üzerine incelikle dilimlenmiş deniz ürünlerinin özenle yerleştirilmesine dayanır.
En popüler Sashami maddeleri;
Kalamar,
Karides,
Tuna balığı,
İstavrit,
Ahtapot,
Balina eti,
Deniz Kestanesi
Birçok deniz ürünü (Somon,tuna ve karides vb.) çiğ olarak servis edilirken, bazı deniz ürünleri (ahtapot vb.) pişirilerek servis edilir.
(Resim: Salmon Sashimi)
Şimdi de Konnyaku Sashimi Yapılışını Seyredelim:
Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da
sıklıkla kullanılmaktadır.
Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir.
Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takdim ediyorum :) (yapmadım,yemedim)
(Resim:Sashimi Konnyaku)
Sashimi Nedir?
Yanında iki ayrı kasede sunulan bu yemek; bir kasede pirinç (bize göre pilav), diğer kasede de miso çorbası (geleneksel olarak mevsim sebzeleri kullanılarak hazırlanan bir çorba) ile yenir.
Birçok Japon tarafından Japon mutfağının en iyi yemeği kabul edilir ve damağın başka tatlardan etkilenmemesi için en önce yenmesi tavsiye edilir.Sashimi'nin hazırlığındaki incelik takdir edilecek değerdedir.Kalamardan somona birçok ürün birlikte kullanılarak hazırlanabilir.Ancak yapıldığı ürüne göre isim alır.(örn: sashimi salmon gibi).Yemeğin esası garnitürlerin üzerine incelikle dilimlenmiş deniz ürünlerinin özenle yerleştirilmesine dayanır.
En popüler Sashami maddeleri;
Kalamar,
Karides,
Tuna balığı,
İstavrit,
Ahtapot,
Balina eti,
Deniz Kestanesi
Birçok deniz ürünü (Somon,tuna ve karides vb.) çiğ olarak servis edilirken, bazı deniz ürünleri (ahtapot vb.) pişirilerek servis edilir.
(Resim: Salmon Sashimi)
Şimdi de Konnyaku Sashimi Yapılışını Seyredelim: