Ana içeriğe atla

Ben 1 buçuğum!


Ben 1 buçuğum..
I am 1 and half..

İki ayrı ruhum var sanki benim.
I have two soul.

Biri kalmak isterken diğeri gitmek istiyor.
One of them want to stay, the other want to go..

Sabah kalktığım ruhum ile akşamı tamamlayamıyorum.
I can not complete the day which I wake up!

Birisi saçımı tarayıp makyaj yapmak istiyor..
One of them wants combing hairs and make up..

Ötekisi pijamalarımı giydiriyor..
The other is wearing pyjamas.

Biri diyor ki hayat ışıl ışıl, dünyaya yapabileceğin şeyler var..
One of them showing life like stars..and saying that you have lots of things to do..

Ötekisi yeter bu kadar diyor..
Other is saying 'thats enough'

Biri harikalar yaratırken, ötekisi paramparça yapıyor..
One is creating wonder, other is breaking everything..

Kahkahalarla gülen kadın aynı gün hüngür hüngür ağlayabiliyor..
The woman who is laughing, can cry same time..

Birisi çok cesur ötekisi içini korku ile dolduruyor..
One is brave and the other has fair and filling heart with it.

Birini kalıplara sığdıramıyorum ona herşey az..
One is not fit anywhere and nothing enough for it..

Ötekisi kalıplarda küçücük kalıyor..
Other is staying small.

İkisini bir bedende taşımak hiç kolay değil..
HArd to keep them in one body..

Anlaşmayı sağlamak adeta bir mutluluk formülü gibi..
Having an agreement like a happiness formula..

Kimsenin henüz bulamadığı ya da bulanların henüz paylaşmadığı gizli bir formül!
A formula which is not found by anybody or not shared yet..

1 ile 2 arasında kalmış;  1,5 gibiyim..Ne 1 olabiliyorum ne 2..
I am like a 1.5; which is staying between 1 and 2..I am neither 1 nor 2..

Ne var gibiyim ne de yok!
I am neither exist nor present!

Ne tam gibiyim ne eksik..
I am neither complete nor missing.

Eklediklerim gönderdiklerime yetemiyor..
My suplemets not enough which compared with my sending..

Aradığımı bulamıyorum çünkü ne aradığımı bilmiyorum..
I can not find because I don't know what I am looking for..

İnsan ne aradığını nasıl bilir?
How people can realise that what is looking for?

İnsan aradığını bulduğunu nasıl anlar?
How people can realise that when find it?

Kocaman hayal kırıklıklarımı koyacak bir kara delik var mıdır?
Is there any black hole for putting my all disappointing?

Evren bu kadar büyükse neden onları koyacak yer bulamadım?
Why I could not find anywhere to put them if the the cosmos is big?

Neden herşeyi üstümde taşıyorum..
Why I am carrying everything on me?

Kollarım ağrıyor, sırtım ağrıyor..
I have a pain on my arms and back..

Her ne taşıyorsam onu görmüyorum ama yoruyor..
I can not see what I am carrying but I feel tired..

Aradığımızı bulmamız dileğiyle..
I wish to find what we are looking for..

Sevgiler..
Regards..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...