Ana içeriğe atla

Diyelim ki en büyük korkunuz başınıza geldi..

Yine bir yıl daha bitiyor..

Kapatıyoruz seneyi az kaldı..

Seneyi kapatmıyoruz aslında umutları taşıyoruz..

Yapamadıklarımızı bir sonraki sene için istiyoruz..



Elimde bir kitap var ismi " Seninle Başlamadı" yazarı Mark Wolynn

Neden tavsiye ediyorum. Çünkü çok farklı..

Kendinizi daha iyi anlamak isterseniz ve cevabını bulamadığınız sorularınız varsa eğer..

Bunu yapılacaklar listesine alabilirsiniz :)


En büyük korkunuz nedir? Hiç düşündünüz mü?

Bu soruyu yanıtlayabildiyseniz ikinci soru şu: Diyelim ki en büyük korkunuz başınıza geldi.. 

Ne olur? Ne hissedersiniz?

Bu soruların cevabı çok değerli..

Öyle bir cevabınız var ki onların arasında.. O sizin çekirdek cümleniz ve muhtemelen size ait değil!


Bunu bulmak heyecan verici olsa da aynı zamanda rahatsız edici..

Muhtemelen ben buldum..

Bulduğunuzda daha bir anlamlı hissediyorsunuz kendinizi..

Ama bunu bulunca iş bitmiyor..

Neden olduğunu bulmak için aile geçmişinize bakmanız gerekiyor..

Buna sebep olan her ne ise seninle başlamadı!

Sen bir zincirin parçasısın! Ama hangisinin! Kitapta daha fazlası var!


Koskocaman bir günü ayır kendine..

Seni en çok rahatlatan bir yere git!

Kendinin kıymetini bil.

Yalnızlığı gelişmek ve onarmak için kullan!

Eksik görme, kusur arama..

Yapıcı ol, alttan al!

Her fikre saygı duy!

Hoşlanmadığın şeylerde empati yap!

Kafa kıracağına gönül fethet!


Bazen de kaybet kendini,

İçin çıksın ağlamaktan..

Anlatmaktan kaç, sakla kendini yorganın altına.


Ne zaman ki sen dokunursan kendi içine..

O zaman başlayacak asıl yolculuğun..

Rutine saklanma..

O bir gün bitecek ve sen kendinle baş başa kalacaksın..


Çok bilgili,muhteşem bir insan değilim..

Tek yapmaya çalıştığım şey ruhuma üfleyip tozunu kaldırmak..

Ben evde kendi kendime üfleyebilirim elbette..

Ama bunu tercih etmememin bir sebebi var..

Ya bir başkasının yolculuğunu başlatmasına katkım olursa?

Ya aradığın cevabı bulman için ilham olursam?



Buna değer..

Hem de fazlasıyla..



Şimdi gidip lahana yemeği yapabilirim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...