Ana içeriğe atla

Kimsin Sen?

Biraz ara verdim üzgünüm...

Huyum değil öylesine yazmış olmak için yazmak..

Kaliteli şeyler paylaşmaya çalışıyorum..

Şuan evdeyim..Bir demlik çayı bitirmek üzereyim tek başıma :)

Arka fonda Nil Karaibrahimgil'in Benden Sana şarkısı var..

Çok anlamlı çok güzel..Cucu sayesinde haberim oldu bu şarkıdan..çok hoşuma gitti..ve ardından milyon milyon kez dinlediğim Mithat Can Özer'in Ateş Böceği şarkısını açtım..

Şu kısmı çok hoşuma gidiyor: "yan ateş böceği, şarkını söyle,sazını çal"

Geçen hafta İspanya'daydım.Güzel bir hafta geçirdim hem iş adına hem kendim adına..

Yalnız kalınca bir yerlerde daha fazla düşünür buluyorsunuz kendinizi..

Çünkü uzaktan bakabiliyorsunuz her şeye..

Belki bu yüzden hep gitmeyi sevdim.

Tıpkı bir resmi anlamak için baktığınız gibi.

Şimdi sizi yaşamınızdan uzaklaşmaya davet ediyorum.

Birkaç dakika yapın bunu..Gözünüzü kapatın ve yok olun bulunduğunuz yerden..

Ya da gidin gerçekten..Gidebilme ihtimaliniz varsa..

Çünkü ne hissettiğinizi anlamanız çok önemli..

Volteire demiş ki "insanlar yiyecek ekmek ve yatacak yer buldular mı, düşünmekten kaçınırlar"

Rutin hayat içerisinde unutmamalıyız kendimizi..

Tabiri caizse gerçekte at olduğunu bilmiyorsan eşek gibi yaşamaya devam edersin.

Bunu şimdi buldum.Ama hoşuma gitti.

Belkide uçakları sevmemin sebebi budur.Ürkütür seni gökyüzü ama gösterir de aşağıda neler oluyor.

ve sen anlarsın ne kadar küçücük olduğunu..gezdikçe ve gittikçe..

Önemli olmaya çalışırken hayatta..'önem' kelimesinin senin için ne ifade ettiğini tanımlaman lazım..

Ve istediğin şekilde davranılmasını istiyorsan öyle davranmalısın..

Boşlukları sen doldurmazsan eğer; hayat doldurur ve onlar senin seçimin olmaz..

ve her ikisinin de bir bedeli var elbette..

Mesela uçaklarda bilet aldığın zaman koltuk seçimi yaparsan ekstra para ödersin bu bedeldir..Ama istediğin yeri seçmiş olursun karşılığında..Bu bir kazanımdır.

O parayı ödemediğin takdirde de senin için seçilen koltuktaki koşullar da bir bedeldir..Ama ekstra bir para ödememiş olursun karşılığında..Bu da bir kazanımdır.

Neyi neye tercih edeceğini ancak sen bilebilirsin..

Çünkü "kim size 'siz kendinizsiniz' sözünden daha övücü bir söz söyleyebilir?" (Shakespeare)



Sevgiler...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...