Ana içeriğe atla

Gurme Sezar Salata-Salatanın Kralı Burada!


Akıl almaz bir Sezar Salata tarifi için malzemelerimiz (2 kişilik):
Yarım göbek marul
2 parça tavuk göğsü
4 adet kültür mantarı
Çörek otlu peynir (hellim de olabilir)
Un 
Soya sosu
Sıvı yağ
Kuehne hardallı salata sosu
Zeytinyağı
Limon
4 dilim UNO Denge ekmek
Yarım avokado
Kekik
1 diş sarımsak 
Sumak

Yapılışı:
Bir kere marulu güzelce yikiyoruz. Doğrayıp geniş bir salata kasesine koyuyoruz.Tavuklari jülyen doğuruyoruz ve bir tavaya koymuş olduğumuz yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ ile güzelce soteliyoruz. Tavuklar pişerken doğranmış mantarları da ilave ediyoruz. Ben tuz falan koymadım.Cunku soya sosu tuzlu.Mantar ve tavuklar renk değiştirdiğinde yaklaşık 3 yemek kaşığı soya sosu ilave ediyoruz ve biraz pissin diye altını kısıp kapağını kapatiyoruz.Bu sırada ekmekleri kızartıyoruz ve onları küp küp doğuruyoruz.Bir kapta beklentiyoruz.Çorek otlu peynirimizi küp küp dograyip una buluyoruz ve yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulup kızdırılmış tavada kızartıyoruz.Pisen tavuk ve mantarları bir delikli kepçe yardımı ile tavadan alıp kaseye koyuyoruz.Ardindan tavada kalan yağın üzerine bir yemek kaşığı kadar soya sosu ekleyip kızdiriyoruz.Bir dis soyulmuş sarımsağı tavaya atıp hemen akabinde doğradığımiz ekmekleri içine ekliyoruz.Yaklasik iki dakika yüksek ateşte soteleyip indirmeden önce bir tutam kekik sepeliyoruz ve kaseye koyuyoruz.Yarim dilim avokadoyu da dilimleyip kızartılmış peynirlerimizle birlikte kaseye ekliyoruz.Yaklasik yarım çay bardağı kuehne salata sosunu üzerinde gezdirip ek olarak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonu karıştırıp üzerinde gezdiriyoruz.Son olarak sumak ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...