Ana içeriğe atla

Eyvallah..(Let's say good bye)

Hiçbir ayrılık kolay değildir..
No separation is not easy..

Ne ile ayrıldığınızın bir önemi yoktur..Eş,okul,iş..
There is no point in what you are separated with.Partner,school,job..

Hepsi yaralar..
All of them hurt..

Hiç hatırlamak istemediğiniz tonlarca anının arasından bir tanesi geliverir aklınıza..
One of your memories that you never want to remember comes to mind..

O an gülersiniz ama gözünüzden akan yaşlara da hakim olamazsınız..
You laugh at that moment, but you can not master the ages flowing in your eyes..

Hançer gibi birşey saplanıverir kalbinize..
Someting stabs your heart like a dagger..

Boğazınızda kocaman bir düğüm oluverir.. Konuşamazsınız..
It becomes a big knot in your throat.You can not talk..

Anlatacak herşeyin bittiği noktadır orası..Söylenecek çok şey olsada kelimeler anlamsız kalacaktır..
It is the point that all over to tell everything..The words will be meaningless even if there is a lot to say..

Hiçbirşey kolay terkedilmez..
Nothing can be easily abandoned..

Bilinçli yapılan her vazgeçiş aslında bir tercihtir.Ama o an neyi neye tercih ettiğinizi bilemezsiniz..
Every conscious decision to give up is actually a choice.But at that moment you do not know what you prefer..

Kalbinizin huzursuzluğu artar ama herşey bitmiştir artık..
The unrest increases your heart, but everything is now finished..

En kötüsü de eşya toplamaktır..
The worst is the collecting belongings..

Bir kalem bile canınızı yakar..Öylece bakar kalırsınız birkaç dakika önemsiz bir kaleme..
Even a pen hurts your heart. You look a pen a few minutes to mere pen..

Değersiz olan herşey bir anda değerli oluverir..
Unvaluable things become to be valuable..

Alıp götüresiniz gelir..İşe yarayacağından değil..Aslında bıraktığımız parçalarımızı toplamak isteriz.
You want take a way them.It is not for use.We only want to collect our pieces.

Zaman geçirdiğimiz heryerde bir parçamız kalır ya hani..Öyle işte..
We leave some of our pieces in places which spend our times.This because for this.

Ben toplayamadım..
I could not collect my pieces..

Çok parçam kalmış..
I leave lots of them..

Kırılan bir kaç tanesi benimle..
I have a few broken ones

Gerisini kuşlara dağıtın..
Distribute the rest of my pieces to birds..

Hadi eyvallah..
Let's say good bye..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...