Ana içeriğe atla

Bugün aklıma ne geldi...

Bugün aklıma ne geldi...

Geçmişte yaralanmış ve üzgün dönemlerimde birisi bugünkü hayatımı yaşayacağımı söyleseydi herhalde daha az üzülürdüm..

Aslında fal baktırmaya çalışmalarımızın ve geleceği bir şekilde tahmin etmeye çalışmamızın temelinde de bu yatıyor.

Aslında biz herşeyin farkındayız ve başımıza ne gelirse gelsin her zaman içten içe birgün geçeceğini biliyoruz ama ne zaman geçeceğini bilmediğimizden karamsarlığın içine gömüveriyoruz kendimizi..

Şahsen ben öyleyim..

Yani bugün gözünden dökülen her yaş ve içini acıtan her sorun yüzünün asılmasına sebep oluyor ya hani..Olmasın!

Bulunduğun konumda mutsuzsan eğer yer değiştir başka yerde otur..

Özgür değilim bahanelerini uydurma aslında özgür değilim diyen herkes özgür olduğunun farkındadır..

Her yol kapalı bile olsa hayallerinde özgürsün..Saçma olabilir veya uçuk olabilir olsun senin hayalin yargılayan,sorgulayan olamaz..

Bugün de geçecek dün de geçti çünkü..

Eğer mutsuzsa üzerine oturduğun kaldırım yolunu değiştir..Rüzgar arkandan esip saçlarını suratına yapıştırıyorsa yönünü değiştir, saçlarının boyunu değil..

Bu arada burcu bu kadar yazıyor çok biliyor demeyin..Ne çok biliyorum ne de her birini uygulayabiliyorum...

Ama şunun için yapıyorum..Evrende hepimiz küçücük bir kum tanesiyiz..Dilimden dökülen sözcükler ile birkaç kum tanesini hareket ettirirsem ne mutlu bana!

Sorunlara değil, çözüme odaklanalım..

Geçmişteki sıkıntılar yerine gelecekte bizi bekleyen mutlu anlara odaklanalım..

Geleceğin endişesini değil, enerjisini taşıyalım..

Sevgili arkadaşlarım...Bunun aksini yaparsam beni dürtün oldu mu :)







Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...