Ana içeriğe atla

Ruhumu bir yerde unutmuş gibi hissediyorum

Ruhumu bir yerde unutmuş gibi hissediyorum bazen..

Gidip onu oradan almam gerekiyor ama nerede olduğunu bilmediğimden gidemiyorum.

Ruhumu unutmuş hissetmemin sebebi var elbette..

Nedensiz cümleler, amasız cevaplar, tatmin olamayan ruhumu bozdu..

Akıl ile kalp arasındaki ince çizgiler aşıldı..

Yoktan var edildi..bulundu da alınamadı..

Bir nefeslik hayatı insan çok uzun sandı..



Asıl soru şu...

Buradan geriye bakınca ne görüyorsunuz?

Biraz daha dikkatli baksak ne güzel olur geçmişe..

Hiç değmeyecek kaç adım attık kimbilir?

Hangi gözyaşınız değersiz ki? Değdi mi harcamaya..



Kendimize soramazken başkasına neden felsefe yaparız?

Neden hiç aynadan kendimize bakmayız?

Zor değil mi?

Kendimizi eleştirmek çok zor...



Herkes çok değerli çünkü..

Benim gibi :)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

olimpos ve kavun'da dondurma :)

 Merhaba..:) Güpgüzeell bir yerden bahsedeceğim..İki kez gitmek nasip oldu..Çok güzel bir koydu..Adııı Olimpos!!!  Taşlı bir yol..Bir ok Adrasan'a bir ok Olimpos'a gösteriyor..Bir sürü ağaç evin yanından geçtik..Bir görseniz bir kalabalık..Gençler ağırlıkta..Sonra bir kapı..Ören yeri olarak geçiyor.Kapıda bilet alıyorsunuz.Tam 5TL.İçeri giriyorsunuz..Büyü başlıyor..Sağ ve sol tarafınızda tarihi kalıntıların olduğu bir yol..Dümdüz devam ederken içinizi korku kaplıyor.Çünkü deniz hemencik görünmüyor:)Ardından bir dere karşılıyor sizi..  Ördekler size selam veriyor..Kurbağalarla paylaştıkları alanda mutlu ve huzurlu görünüyorlar..Devam ediyorsunuz..Buzz gibi bir suyun aktığı küçücük bir kaynak suyu karşınıza çıkıyor..Ayaklarınızı içine sokun sonra devam..Sonra deniz ve yeşillik tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor..Hoşgeldiniz..  Dibi görünen ve yavaşça derinleşen bir deniz bu..Akdenizin en güzel bölümlerinden biri..Kumsalı taştan..Şezlong yok,soyunma kabini yok...