Ana içeriğe atla

HADİ

Bazen birinin gelip size "hadi" demesi gerekir..

Yorulmuşsunuzdur..

Birileri sizi geri püskürtmüştür..

Olaylar..yalanlar.. ve yolunda gitmeyen işler..

Onlar her zaman sizin engeliniz olmuştur..

Siz konuşmak istediğinizde susturulmuş..

Sessiz kalmak istediğinizde ise konuşturulmuşsunuzdur..

Birileri varoluşunuzdan rahatsız olmuştur..

Yok olabilmeniz için size patikadan bir yol yapmışlardır..

En kötüsü o yolun doğru yol olduğuna ikna olmuşsunuzdur..

Geç olmadığını hatırlatmak için geldim bugün bu yazı ile karşınıza..

Her zaman yemek yapılmıyor..Sadece karnınızın değil..ruhunuzun da doymasını istiyorum..

Eğer biri gelip sizi dürtmezse belki uyanamazsınız..

Eğer biri elinizden tutup çekmezse belki kalkamazsınız..

İşte o anlardan biri ise şu aralar ve sen ey güzel kardeşim.. çaresizce orada öylece kaldıysan..

Kalk ayağa..Yüzünü yıka ve bir kez gül kendine aynada..

Belki bütün sihir senin gülüşündedir..

En güzelinden bir kahve yap okkalı ve eline bir kağıt al..

Gidemediğin yola engeller neler yaz bakalım..

Belki sandığından büyük değildir taşların..

Bazen hayata yanlış açıdan bakarız ve taşlar kaya gibi görünür..

Eğer kaldırmayı denemezsen ağır olup olmadığını nasıl bilebilirsin ki?

Göründüğünden daha büyük ve ağırsa git ve yeni bir yol dene..

Eğer değil ise çek taşları ve o yola devam et..

Hayatta kalmak istiyorsak durmak değil devam etmek gerekir.

Kim olduğunu keşfet..İçindekileri gör ve dinle..

Seni bugün kendine davet ediyorum arkadaşım..

Dünyaya gelmenin bir nedeni olmalı..

Eğer pes ettiysen ve biri yoksa yanında "hadi" diyen..

O kişi olabilmek için buradayım..

"Hadi" "hadi" "hadi"...

Birilerinin mutlaka yaşama nedenisin..

Kalk ayağa..yarın değil öbür gün değil.. ŞİMDİ!











Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...