Merhaba ey ahali ;)
Geçtiğimiz günlerde Ankara'dan gelen bir misafirimiz beypazarı kurusu getirmişti..hayatımda ilk defa yedim ve bayıldım..
Bugün canım çekti ama hiçbir yerde bulamadım..
Türk aklı.. ben bunu evde yaparım..dedim
Tariflere baktım ama evde tereyağı çok azdı ve margarin de yoktu..
Uydurulmus ve yorum katılmış bir beypazarı kurusu yaptım..
Güzel olmasa paylasmayacaktim ama sonuc muhtesem ;)
Tarifi ise soyle..
1 su bardağı ılık süt
1 corba kaşığı kuru maya
1 tatli kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 parça tereyağı ( 50 gram kadar)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep (beypazarı kurusunda mahlep olmuyor ama ben hem aroması artsın hem de gevrek olsun diye koydum)
Un
Sütün içine mayayi koydum..10 dk falan beklettim.icine seker ve tuzu da ilave ettim..sonra baharatlari koydum.. Zeytinyağı ve oda sıcaklığında tereyağını da ilave ettikten sonra un ekledim ve bir yandan yoğurdum.Ele yapısmayacak ve kulak memesi kıvaminda olacak şekilde unu ekledim.Unu bu sebeple azar azar ekledim.
Sonra 15 dk beklettim.
Yağlı kağıt serilmis tepsimi hazırladım.
Hamurumu ikiye böldüm ve tezgahta elimle yuvarladım.Sonra yan yan şekilde kestim ve tepsiye dizdim.Tepside de 15 dk kadar bekletip fırını 200 dereceye ayarladım.Üstü pembe bir renk alana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirdim.
Yaa bu nasıl güzel oldu.. ;)
Geçtiğimiz günlerde Ankara'dan gelen bir misafirimiz beypazarı kurusu getirmişti..hayatımda ilk defa yedim ve bayıldım..
Bugün canım çekti ama hiçbir yerde bulamadım..
Türk aklı.. ben bunu evde yaparım..dedim
Tariflere baktım ama evde tereyağı çok azdı ve margarin de yoktu..
Uydurulmus ve yorum katılmış bir beypazarı kurusu yaptım..
Güzel olmasa paylasmayacaktim ama sonuc muhtesem ;)
Tarifi ise soyle..
1 su bardağı ılık süt
1 corba kaşığı kuru maya
1 tatli kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 parça tereyağı ( 50 gram kadar)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep (beypazarı kurusunda mahlep olmuyor ama ben hem aroması artsın hem de gevrek olsun diye koydum)
Un
Sütün içine mayayi koydum..10 dk falan beklettim.icine seker ve tuzu da ilave ettim..sonra baharatlari koydum.. Zeytinyağı ve oda sıcaklığında tereyağını da ilave ettikten sonra un ekledim ve bir yandan yoğurdum.Ele yapısmayacak ve kulak memesi kıvaminda olacak şekilde unu ekledim.Unu bu sebeple azar azar ekledim.
Sonra 15 dk beklettim.
Yağlı kağıt serilmis tepsimi hazırladım.
Hamurumu ikiye böldüm ve tezgahta elimle yuvarladım.Sonra yan yan şekilde kestim ve tepsiye dizdim.Tepside de 15 dk kadar bekletip fırını 200 dereceye ayarladım.Üstü pembe bir renk alana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirdim.
Yaa bu nasıl güzel oldu.. ;)