Ana içeriğe atla

Evde Beypazarı Kurusu Resimli Tarifi

Merhaba ey ahali ;)

Geçtiğimiz günlerde Ankara'dan gelen bir misafirimiz beypazarı kurusu getirmişti..hayatımda ilk defa yedim ve bayıldım..

Bugün canım çekti ama hiçbir yerde bulamadım..

Türk aklı.. ben bunu evde yaparım..dedim

Tariflere baktım ama evde tereyağı çok azdı ve margarin de yoktu..

Uydurulmus ve yorum katılmış bir beypazarı kurusu yaptım..

Güzel olmasa paylasmayacaktim ama sonuc muhtesem ;)

Tarifi ise soyle..

1 su bardağı ılık süt
1 corba kaşığı kuru maya
1 tatli kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 parça tereyağı  ( 50 gram kadar)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep (beypazarı kurusunda mahlep olmuyor ama ben hem aroması artsın hem de gevrek olsun diye koydum)
Un

Sütün içine mayayi koydum..10 dk falan beklettim.icine seker ve tuzu da ilave ettim..sonra baharatlari koydum.. Zeytinyağı ve oda sıcaklığında tereyağını da ilave ettikten sonra un ekledim ve bir yandan yoğurdum.Ele yapısmayacak ve kulak memesi kıvaminda olacak şekilde unu ekledim.Unu bu sebeple azar azar ekledim.





Sonra 15 dk beklettim.

Yağlı kağıt serilmis tepsimi hazırladım.

Hamurumu ikiye böldüm ve tezgahta elimle yuvarladım.Sonra yan yan şekilde kestim ve tepsiye dizdim.Tepside de 15 dk kadar bekletip fırını 200 dereceye ayarladım.Üstü pembe bir renk alana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirdim.


Yaa bu nasıl güzel oldu.. ;)



Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...