Ana içeriğe atla

Evde Beypazarı Kurusu Resimli Tarifi

Merhaba ey ahali ;)

Geçtiğimiz günlerde Ankara'dan gelen bir misafirimiz beypazarı kurusu getirmişti..hayatımda ilk defa yedim ve bayıldım..

Bugün canım çekti ama hiçbir yerde bulamadım..

Türk aklı.. ben bunu evde yaparım..dedim

Tariflere baktım ama evde tereyağı çok azdı ve margarin de yoktu..

Uydurulmus ve yorum katılmış bir beypazarı kurusu yaptım..

Güzel olmasa paylasmayacaktim ama sonuc muhtesem ;)

Tarifi ise soyle..

1 su bardağı ılık süt
1 corba kaşığı kuru maya
1 tatli kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 parça tereyağı  ( 50 gram kadar)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep (beypazarı kurusunda mahlep olmuyor ama ben hem aroması artsın hem de gevrek olsun diye koydum)
Un

Sütün içine mayayi koydum..10 dk falan beklettim.icine seker ve tuzu da ilave ettim..sonra baharatlari koydum.. Zeytinyağı ve oda sıcaklığında tereyağını da ilave ettikten sonra un ekledim ve bir yandan yoğurdum.Ele yapısmayacak ve kulak memesi kıvaminda olacak şekilde unu ekledim.Unu bu sebeple azar azar ekledim.





Sonra 15 dk beklettim.

Yağlı kağıt serilmis tepsimi hazırladım.

Hamurumu ikiye böldüm ve tezgahta elimle yuvarladım.Sonra yan yan şekilde kestim ve tepsiye dizdim.Tepside de 15 dk kadar bekletip fırını 200 dereceye ayarladım.Üstü pembe bir renk alana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirdim.


Yaa bu nasıl güzel oldu.. ;)



Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

olimpos ve kavun'da dondurma :)

 Merhaba..:) Güpgüzeell bir yerden bahsedeceğim..İki kez gitmek nasip oldu..Çok güzel bir koydu..Adııı Olimpos!!!  Taşlı bir yol..Bir ok Adrasan'a bir ok Olimpos'a gösteriyor..Bir sürü ağaç evin yanından geçtik..Bir görseniz bir kalabalık..Gençler ağırlıkta..Sonra bir kapı..Ören yeri olarak geçiyor.Kapıda bilet alıyorsunuz.Tam 5TL.İçeri giriyorsunuz..Büyü başlıyor..Sağ ve sol tarafınızda tarihi kalıntıların olduğu bir yol..Dümdüz devam ederken içinizi korku kaplıyor.Çünkü deniz hemencik görünmüyor:)Ardından bir dere karşılıyor sizi..  Ördekler size selam veriyor..Kurbağalarla paylaştıkları alanda mutlu ve huzurlu görünüyorlar..Devam ediyorsunuz..Buzz gibi bir suyun aktığı küçücük bir kaynak suyu karşınıza çıkıyor..Ayaklarınızı içine sokun sonra devam..Sonra deniz ve yeşillik tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor..Hoşgeldiniz..  Dibi görünen ve yavaşça derinleşen bir deniz bu..Akdenizin en güzel bölümlerinden biri..Kumsalı taştan..Şezlong yok,soyunma kabini yok...