Merhaba,
Pazar günü güzel bir kahvaltidan sonra güzel bir öğle yemeği için kolları sıvadım..
Aslında bugün pazara gidesim var..Geçen haftalardan elimde kalan malzemeleri kullanip bitirmek istedim.
Dolaptan kim çıktı? Kabak çıktı.
Kabagin en cok mucverini severim..Ama bu sefer dolmasini yapasim geldi..Ama kiymasiz..Denemek isterseniz buyrunuz efendim ;)
Malzemeler;
3 tane kabak
Harcı için :
Yarim su bardagi ince bulgur
1 yemek kasigi irmik
1 adet sogan
1 tatli kasigi domates salcasi
Yarim cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi cesni
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyağı
Dolma tenceresi icin;
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salcasi
Dolmalarin uzerini kapamak icin:
1 orta boy domates
Pisirmek için;
Sıcak su
Servis önerisi;
Sarimsakli yoğurt
Bir de boyle tarif yazayim dedim.Değişiklik iyidir ;)
Harcini elimizle bir kapta yoguruyoruz.Sira geldi en eğlenceli kisma..Kabaklarin dışına tirtikli bicagi gezdiriyoruz.Bu zaten klasik..Hos bir görüntü veriyor..Sonra kabaklari 3 parcaya boluyoruz.Benim kabak soyucum yok.Bu sebeple kabaklarin cay kaşığı ile içlerini dipleri acilmayacak şekilde çıkarıyoruz.Sonra yikayip bir kenara aliyoruz.Ardindan tencerede salcayi kavuruyoruz.Bu islemin ardindan kabaklari doldurup tencereye diziyoruz.Ustlerine domatesi koyduktan sonra en ustune porselen bir tabak kapatip,tencerenin bos bir kismindan kabaklarin yarisina gelecek seviyede sicak suyu ila ediyoruz.Yaklasik yarim saat 40 dakika sonra tencerenin altini kapatiyoruz.
Sonra yiyiyoruz..;)
Iyide kabaklarin iclerini oyduktan sonra kalan kabaklari çöpe mi atacaktim..
Üzülürüm valla..
Onlardan da uyduruk çorba yaptim..
Bir tatli kasigi süt kaymagi,1 tatli kaşığı tereyağı tencerede erittim.Üstüne dogranmis kirmizi soganlari ekleyip kavurdum.Sonra kabak iclerini de soganlarla birlikte biraz kavurdum.Ardindan 1 corba kaşığı unu uzerine ekleyip kavurdum.Ardindan ustune yaklaşık 1 su bardağı sicak su ekledim.Icine yarim bulyon,1 tatli kasigi sebzeli cesni ekledim.Ardindan yarim su bardagi kadar süt ekledim.Ustune 1 cay kasigi karabiber ekledim.15 dakika sonra blenderdan gecirdim.
Afiyet bal şeker hatta şifa olsun ;)
Pazar günü güzel bir kahvaltidan sonra güzel bir öğle yemeği için kolları sıvadım..
Aslında bugün pazara gidesim var..Geçen haftalardan elimde kalan malzemeleri kullanip bitirmek istedim.
Dolaptan kim çıktı? Kabak çıktı.
Kabagin en cok mucverini severim..Ama bu sefer dolmasini yapasim geldi..Ama kiymasiz..Denemek isterseniz buyrunuz efendim ;)
Malzemeler;
3 tane kabak
Harcı için :
Yarim su bardagi ince bulgur
1 yemek kasigi irmik
1 adet sogan
1 tatli kasigi domates salcasi
Yarim cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi cesni
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyağı
Dolma tenceresi icin;
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salcasi
Dolmalarin uzerini kapamak icin:
1 orta boy domates
Pisirmek için;
Sıcak su
Servis önerisi;
Sarimsakli yoğurt
Bir de boyle tarif yazayim dedim.Değişiklik iyidir ;)
Harcini elimizle bir kapta yoguruyoruz.Sira geldi en eğlenceli kisma..Kabaklarin dışına tirtikli bicagi gezdiriyoruz.Bu zaten klasik..Hos bir görüntü veriyor..Sonra kabaklari 3 parcaya boluyoruz.Benim kabak soyucum yok.Bu sebeple kabaklarin cay kaşığı ile içlerini dipleri acilmayacak şekilde çıkarıyoruz.Sonra yikayip bir kenara aliyoruz.Ardindan tencerede salcayi kavuruyoruz.Bu islemin ardindan kabaklari doldurup tencereye diziyoruz.Ustlerine domatesi koyduktan sonra en ustune porselen bir tabak kapatip,tencerenin bos bir kismindan kabaklarin yarisina gelecek seviyede sicak suyu ila ediyoruz.Yaklasik yarim saat 40 dakika sonra tencerenin altini kapatiyoruz.
Sonra yiyiyoruz..;)
Iyide kabaklarin iclerini oyduktan sonra kalan kabaklari çöpe mi atacaktim..
Üzülürüm valla..
Onlardan da uyduruk çorba yaptim..
Bir tatli kasigi süt kaymagi,1 tatli kaşığı tereyağı tencerede erittim.Üstüne dogranmis kirmizi soganlari ekleyip kavurdum.Sonra kabak iclerini de soganlarla birlikte biraz kavurdum.Ardindan 1 corba kaşığı unu uzerine ekleyip kavurdum.Ardindan ustune yaklaşık 1 su bardağı sicak su ekledim.Icine yarim bulyon,1 tatli kasigi sebzeli cesni ekledim.Ardindan yarim su bardagi kadar süt ekledim.Ustune 1 cay kasigi karabiber ekledim.15 dakika sonra blenderdan gecirdim.
Afiyet bal şeker hatta şifa olsun ;)