Ana içeriğe atla

Kiymasiz Kabak Dolması, Kabaklarin içinden de Çorba ;)

Merhaba,
Pazar günü güzel bir kahvaltidan sonra güzel bir öğle yemeği için kolları  sıvadım..

Aslında  bugün  pazara gidesim var..Geçen  haftalardan elimde kalan malzemeleri kullanip bitirmek istedim.

Dolaptan kim çıktı?  Kabak çıktı.

Kabagin en cok mucverini severim..Ama bu sefer dolmasini yapasim geldi..Ama kiymasiz..Denemek isterseniz  buyrunuz efendim ;)



Malzemeler;
3 tane kabak
Harcı  için :
Yarim su bardagi ince bulgur
1 yemek kasigi irmik
1 adet sogan
1 tatli kasigi domates salcasi
Yarim cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi cesni
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyağı
Dolma tenceresi icin;
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 yemek kaşığı  domates salcasi
Dolmalarin uzerini kapamak icin:
1 orta boy  domates
Pisirmek için;
Sıcak  su
Servis önerisi;
Sarimsakli yoğurt

Bir de boyle tarif yazayim dedim.Değişiklik  iyidir ;)

Harcini elimizle bir kapta yoguruyoruz.Sira geldi en eğlenceli  kisma..Kabaklarin dışına tirtikli bicagi gezdiriyoruz.Bu zaten klasik..Hos bir görüntü  veriyor..Sonra kabaklari 3 parcaya boluyoruz.Benim kabak soyucum yok.Bu sebeple kabaklarin cay kaşığı ile içlerini dipleri acilmayacak şekilde çıkarıyoruz.Sonra yikayip bir kenara aliyoruz.Ardindan tencerede salcayi kavuruyoruz.Bu islemin ardindan kabaklari doldurup tencereye diziyoruz.Ustlerine domatesi koyduktan sonra en ustune porselen bir tabak kapatip,tencerenin bos bir kismindan kabaklarin yarisina gelecek seviyede sicak suyu ila ediyoruz.Yaklasik yarim saat 40 dakika sonra tencerenin altini kapatiyoruz.

Sonra yiyiyoruz..;)

Iyide kabaklarin iclerini oyduktan sonra kalan kabaklari çöpe  mi atacaktim..

Üzülürüm  valla..

Onlardan da uyduruk çorba  yaptim..

Bir tatli kasigi  süt  kaymagi,1 tatli kaşığı  tereyağı tencerede erittim.Üstüne  dogranmis kirmizi soganlari ekleyip kavurdum.Sonra kabak iclerini de soganlarla birlikte biraz kavurdum.Ardindan 1 corba kaşığı unu uzerine ekleyip kavurdum.Ardindan ustune yaklaşık  1 su bardağı  sicak su ekledim.Icine yarim bulyon,1 tatli kasigi sebzeli cesni ekledim.Ardindan yarim su bardagi kadar süt  ekledim.Ustune 1 cay kasigi karabiber  ekledim.15 dakika sonra blenderdan gecirdim.

Afiyet bal şeker  hatta şifa  olsun  ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...