2015 biraz soğuk başladı. O halde içimizi biraz ısıtalım ;)
Aslında bugün çorba yapasım yoktu.Buzdolabinda gecen haftadan kalma havuçlari görünce dayanamadim.onlari degerlendirmek istedim.
Faydali ve lezzetli bir çorba icmek isteyenler için işte tarifimiz..
Malzemeler; (4 kisilik)
5 adet orta boy havuç
2 orta boy soğan
Yarim cay bardaği zeytinyağı
1 yemek kasigi tereyagi
1 adet et bulyon (et ya da tavuk suyu varsa daha lezzetli olur)
1 tatli kaşığı sebze cesnisi
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi toz zencefil
1 cay kasigi köri
1 cay kasigi karabiber
1 ya da 1.5 su bardagi kaynamis su
1 su bardaği süt
Yapılışı:
Tencereye zeytinyagi ve tereyagini koyuyoruz.onlar isinirken soganlari kup kup dogruyoruz.boyutu onemli degil cunku el blendirindan tum malzemeleri en sonunda gecirecegiz.isinan yaga soganlari ilave ediyoruz.ardindan havuclari soyuyor ve dilimliyoruz.hafifce kavurdugumuz soganlarin yanina ekliyoruz.yaklasik 5 dakika kavuruyoruz.daha sonra zencefil, köri ve cesni haric tum baharatlari ve tuzu ilave ediyoruz.ustune sicak suyu ilave edip kisik ateste yaklasik 15-20 dakika havuclarin yumusamasini bekliyoruz.havuclar yumusadiktan sonra sutu ilave ediyoruz.kaynama tekrar gerceklesince altini kapatmadan 1-2 dakika once zencefil kori ve sebze cesnisini ekliyoruz.altini kapatip blendir ile guzelce eziyoruz.kivam konusunda verdigim olculeri aynen kullanmadim cunku ben biraz goz karari yaptim ve koyuluguna gore sut ve su ilavesi yaptim.corba istediginiz kivama gelmediyse blendir asamasinda su ya da sut ilavesi yapabilirsiniz ardindan tekrar ocaga koyup bir tasim kaynattim.
Ve tadına baktım...
Evreka..evreka ;)
Afiyet..bal..seker..olsun..
Ve burcu camasir asmaya gider ;)