Ana içeriğe atla

arap kadayifi hem kolay hem leziz ;)

Merhaba.. ;)

Bu aksam bir yere davetliyim..

Elim bos gitmek istemedim.

Gecen hafta bir kermeste bir tatli gördüm. Cok lezzetli görünüyordu ama çok toktum ve bir lokma yiyecek yerim yoktu.Ismini sordum.Arap kadayifi dediler.Iki tane aldim paket yaptirdim sonra yerim dedim..

Eve geldikten bir süre sonra aklima geldi.Bir lokma aldim...Aman Allahim bu ne lezzetli bir tatli..

Hemen bir tarif arayisina girdim.

Ben yumurtanin zerre kokmadigi o muhtesem tatlinin tarifini buldum.

Ve hayatimda bu kadar ilginc bir tatli tarifi gormedim.

Meraklisi buyursun..

Malzeme listemiz:(yaklasik 13 adet-4 Kişilik)
Hamuru icin:
1,5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1+ yarimdan biraz az su bardagi süt
Yarim su bardagindan biraz fazla su

Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Birkac damla limon

Kizartmak icin:
Sivi yag

Ici icin:
Robotta cekilmis ceviz

Yapılışı:

Serbetin soguk olmasi ve hamurun sicak olmasi gerekiyor bu sebeple ilk önce serbeti yapiyoruz ki biz bu islemleri yaparken o sogusun.



Sonrasinda hamuru bir tel cirpici yardimiyla malzemeleri ekledikten sonra karistiriyoruz.



Yanmaz, yapismaz bir tavayi ocaga koyup altini yakiyor ve isitiyoruz.

Sonrasinda hir kepce yardimiyla hamurdan küçük parcalar halinde tavaya dokuyoruz.SADECE TEK TARAFINI KIZARTIYORUZ!!!!



Sonra onlari bir tepsi ya da genis bir tabaga alip sogumasini bekliyoruz.Biraz soguduktan sonra herbirinin icine robotta cektigimiz cevizden yaklasik 1.5 tatli kasigi koyuyor ve poğaça gibi kapatiyoruz.





Sonra bir tavaya bol yag koyuyoruz.Yagin iyice kizmasini bekliyoruz.

Yag kizinca herbirini guzelce cift tarafli kizartiyoruz.Yani aslinda kizarmis gorunuyor ama icinin boylece pismesini sagliyoruz.



Yagdan cikarttiklarimizi sıcak sıcak sogumus olan serbetimizin icine atiyoruz ve..tabaga aliyoruz.

Tümü ayni sekilde yapildiktan sonra kalan serbeti uzerlerine gezdiriyoruz..

Ta..ta..ta..tamm.. ;)

Yiyiniz efenim ;)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...