Merhaba.. ;)
Bu aksam bir yere davetliyim..
Elim bos gitmek istemedim.
Gecen hafta bir kermeste bir tatli gördüm. Cok lezzetli görünüyordu ama çok toktum ve bir lokma yiyecek yerim yoktu.Ismini sordum.Arap kadayifi dediler.Iki tane aldim paket yaptirdim sonra yerim dedim..
Eve geldikten bir süre sonra aklima geldi.Bir lokma aldim...Aman Allahim bu ne lezzetli bir tatli..
Hemen bir tarif arayisina girdim.
Ben yumurtanin zerre kokmadigi o muhtesem tatlinin tarifini buldum.
Ve hayatimda bu kadar ilginc bir tatli tarifi gormedim.
Meraklisi buyursun..
Malzeme listemiz:(yaklasik 13 adet-4 Kişilik)
Hamuru icin:
1,5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1+ yarimdan biraz az su bardagi süt
Yarim su bardagindan biraz fazla su
Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Birkac damla limon
Kizartmak icin:
Sivi yag
Ici icin:
Robotta cekilmis ceviz
Yapılışı:
Serbetin soguk olmasi ve hamurun sicak olmasi gerekiyor bu sebeple ilk önce serbeti yapiyoruz ki biz bu islemleri yaparken o sogusun.
Sonrasinda hamuru bir tel cirpici yardimiyla malzemeleri ekledikten sonra karistiriyoruz.
Yanmaz, yapismaz bir tavayi ocaga koyup altini yakiyor ve isitiyoruz.
Sonrasinda hir kepce yardimiyla hamurdan küçük parcalar halinde tavaya dokuyoruz.SADECE TEK TARAFINI KIZARTIYORUZ!!!!
Sonra onlari bir tepsi ya da genis bir tabaga alip sogumasini bekliyoruz.Biraz soguduktan sonra herbirinin icine robotta cektigimiz cevizden yaklasik 1.5 tatli kasigi koyuyor ve poğaça gibi kapatiyoruz.
Sonra bir tavaya bol yag koyuyoruz.Yagin iyice kizmasini bekliyoruz.
Yag kizinca herbirini guzelce cift tarafli kizartiyoruz.Yani aslinda kizarmis gorunuyor ama icinin boylece pismesini sagliyoruz.
Yagdan cikarttiklarimizi sıcak sıcak sogumus olan serbetimizin icine atiyoruz ve..tabaga aliyoruz.
Tümü ayni sekilde yapildiktan sonra kalan serbeti uzerlerine gezdiriyoruz..
Ta..ta..ta..tamm.. ;)
Yiyiniz efenim ;)
Bu aksam bir yere davetliyim..
Elim bos gitmek istemedim.
Gecen hafta bir kermeste bir tatli gördüm. Cok lezzetli görünüyordu ama çok toktum ve bir lokma yiyecek yerim yoktu.Ismini sordum.Arap kadayifi dediler.Iki tane aldim paket yaptirdim sonra yerim dedim..
Eve geldikten bir süre sonra aklima geldi.Bir lokma aldim...Aman Allahim bu ne lezzetli bir tatli..
Hemen bir tarif arayisina girdim.
Ben yumurtanin zerre kokmadigi o muhtesem tatlinin tarifini buldum.
Ve hayatimda bu kadar ilginc bir tatli tarifi gormedim.
Meraklisi buyursun..
Malzeme listemiz:(yaklasik 13 adet-4 Kişilik)
Hamuru icin:
1,5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1+ yarimdan biraz az su bardagi süt
Yarim su bardagindan biraz fazla su
Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Birkac damla limon
Kizartmak icin:
Sivi yag
Ici icin:
Robotta cekilmis ceviz
Yapılışı:
Serbetin soguk olmasi ve hamurun sicak olmasi gerekiyor bu sebeple ilk önce serbeti yapiyoruz ki biz bu islemleri yaparken o sogusun.
Sonrasinda hamuru bir tel cirpici yardimiyla malzemeleri ekledikten sonra karistiriyoruz.
Yanmaz, yapismaz bir tavayi ocaga koyup altini yakiyor ve isitiyoruz.
Sonrasinda hir kepce yardimiyla hamurdan küçük parcalar halinde tavaya dokuyoruz.SADECE TEK TARAFINI KIZARTIYORUZ!!!!
Sonra onlari bir tepsi ya da genis bir tabaga alip sogumasini bekliyoruz.Biraz soguduktan sonra herbirinin icine robotta cektigimiz cevizden yaklasik 1.5 tatli kasigi koyuyor ve poğaça gibi kapatiyoruz.
Sonra bir tavaya bol yag koyuyoruz.Yagin iyice kizmasini bekliyoruz.
Yag kizinca herbirini guzelce cift tarafli kizartiyoruz.Yani aslinda kizarmis gorunuyor ama icinin boylece pismesini sagliyoruz.
Yagdan cikarttiklarimizi sıcak sıcak sogumus olan serbetimizin icine atiyoruz ve..tabaga aliyoruz.
Tümü ayni sekilde yapildiktan sonra kalan serbeti uzerlerine gezdiriyoruz..
Ta..ta..ta..tamm.. ;)
Yiyiniz efenim ;)