Ana içeriğe atla

arap kadayifi hem kolay hem leziz ;)

Merhaba.. ;)

Bu aksam bir yere davetliyim..

Elim bos gitmek istemedim.

Gecen hafta bir kermeste bir tatli gördüm. Cok lezzetli görünüyordu ama çok toktum ve bir lokma yiyecek yerim yoktu.Ismini sordum.Arap kadayifi dediler.Iki tane aldim paket yaptirdim sonra yerim dedim..

Eve geldikten bir süre sonra aklima geldi.Bir lokma aldim...Aman Allahim bu ne lezzetli bir tatli..

Hemen bir tarif arayisina girdim.

Ben yumurtanin zerre kokmadigi o muhtesem tatlinin tarifini buldum.

Ve hayatimda bu kadar ilginc bir tatli tarifi gormedim.

Meraklisi buyursun..

Malzeme listemiz:(yaklasik 13 adet-4 Kişilik)
Hamuru icin:
1,5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1+ yarimdan biraz az su bardagi süt
Yarim su bardagindan biraz fazla su

Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Birkac damla limon

Kizartmak icin:
Sivi yag

Ici icin:
Robotta cekilmis ceviz

Yapılışı:

Serbetin soguk olmasi ve hamurun sicak olmasi gerekiyor bu sebeple ilk önce serbeti yapiyoruz ki biz bu islemleri yaparken o sogusun.



Sonrasinda hamuru bir tel cirpici yardimiyla malzemeleri ekledikten sonra karistiriyoruz.



Yanmaz, yapismaz bir tavayi ocaga koyup altini yakiyor ve isitiyoruz.

Sonrasinda hir kepce yardimiyla hamurdan küçük parcalar halinde tavaya dokuyoruz.SADECE TEK TARAFINI KIZARTIYORUZ!!!!



Sonra onlari bir tepsi ya da genis bir tabaga alip sogumasini bekliyoruz.Biraz soguduktan sonra herbirinin icine robotta cektigimiz cevizden yaklasik 1.5 tatli kasigi koyuyor ve poğaça gibi kapatiyoruz.





Sonra bir tavaya bol yag koyuyoruz.Yagin iyice kizmasini bekliyoruz.

Yag kizinca herbirini guzelce cift tarafli kizartiyoruz.Yani aslinda kizarmis gorunuyor ama icinin boylece pismesini sagliyoruz.



Yagdan cikarttiklarimizi sıcak sıcak sogumus olan serbetimizin icine atiyoruz ve..tabaga aliyoruz.

Tümü ayni sekilde yapildiktan sonra kalan serbeti uzerlerine gezdiriyoruz..

Ta..ta..ta..tamm.. ;)

Yiyiniz efenim ;)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

olimpos ve kavun'da dondurma :)

 Merhaba..:) Güpgüzeell bir yerden bahsedeceğim..İki kez gitmek nasip oldu..Çok güzel bir koydu..Adııı Olimpos!!!  Taşlı bir yol..Bir ok Adrasan'a bir ok Olimpos'a gösteriyor..Bir sürü ağaç evin yanından geçtik..Bir görseniz bir kalabalık..Gençler ağırlıkta..Sonra bir kapı..Ören yeri olarak geçiyor.Kapıda bilet alıyorsunuz.Tam 5TL.İçeri giriyorsunuz..Büyü başlıyor..Sağ ve sol tarafınızda tarihi kalıntıların olduğu bir yol..Dümdüz devam ederken içinizi korku kaplıyor.Çünkü deniz hemencik görünmüyor:)Ardından bir dere karşılıyor sizi..  Ördekler size selam veriyor..Kurbağalarla paylaştıkları alanda mutlu ve huzurlu görünüyorlar..Devam ediyorsunuz..Buzz gibi bir suyun aktığı küçücük bir kaynak suyu karşınıza çıkıyor..Ayaklarınızı içine sokun sonra devam..Sonra deniz ve yeşillik tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor..Hoşgeldiniz..  Dibi görünen ve yavaşça derinleşen bir deniz bu..Akdenizin en güzel bölümlerinden biri..Kumsalı taştan..Şezlong yok,soyunma kabini yok...