Ana içeriğe atla

Bugün beni tanıyan tanımayan seven sevmeyen tüm herkesin yeni yılı için bir mesajım var!

Heyyy...Ben geldim... :)



Antalya'dayım..Bugün 31.12.2014...Yılın son günü..İnanılmaz bir rüzgar var.Normalde bugün İzmir'e gitme planımız vardı ama iptal oldu.Ama muhtemelen bu rüzgar Antalya'yı götürecek zaten :)
Bu sebeple bir yere gitmenize gerek yok :)

Bir çay demledim.Bir küçük tost yaptım yedim.Yalnız olunca kahvaltı yapmak,yemek yemek yük gibi geliyor. Neyseki yalnızlığım sadece akşama kadar :)

Bir yılı daha bugün bitiriyoruz.Makinede çamaşırları,mutfakta dağınıklıkları ve toplanacak ve yerleşecek eşyalarımı öylece koridorda bıraktım..yazmak için..

Şöyle bir durdum..Düşündüm bugün..Sordum..Nereye koşuyorsun Burcu?

Biraz yürü,biraz dur bir mola ver! Herkesten çok kendini eleştirdin..

Bir nefes al! Çünkü kim olursan ol aslında tek Nefesliksin..

Yaşam kırar,yorar adamı..

Sen de arkadaşım..Çok kez düştün belki ama kalkmasını bilmelisin.

Umut etmek ve hayal kurmak zorundasın..

Belki bu yıl senin için kötü geçti.

Belki çok borcun var.Belki yalnız kaldın.

Sana çıkmayacağını bilsen de yine de yılbaşı biletini al.

Hep yalnız kalacak değilsin zaten..

Doğru bir insanın yanına gelmesi an meselesi..

Bekle onu oldu mu?

Geldiyse ve göremiyorsan aptal olma!

Bugün beni tanıyan tanımayan seven sevmeyen tüm herkesin yeni yılı için bir mesajım var!

"Öfke ile zaman geçirmeyin.Çünkü öfke o kadar doyumsuzdur ki, size mutluluk ve sevgi için harcayacak enerji bırakmaz.Affedin.O bilmesin ama siz affedin.Bu yükü kendinize yüklemeyin.
Hiç kimsenin olmasa bile benim, sizin güzel enerjinizi,başkalarına yaptığınız küçük yardımları,kocaman gülümsemenizi görmeye ihtiyacım var."

Herkese tüm istediklerini hayırlısıyla elde edebileceği bir yıl dilerim.

Seneye görüşürüz :))










Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...