Kivili Muzlu Glazürlü Pasta
Saygıdeğer yemek sevenler, değerli gurmeler ;)
Dün gelen misafirlerim için hazirlamis olduğum yukarıda fotografi yer alan pastamin tarifini sizlerle paylasmak istedim.
Yapilisi cok basit ve oldukca lezzetli.
Bence cogunluk boyle pasta yapmayi biliyordur ancak ben elimdeki malzemelerle degisik bir son dokunus yaptim ve kendi yorumumu kattim.
Malzemeler;
Pandispanya (hazir kullandim)
Pasta kremasi (o da hazir)
Süt
1 corba kaşığı hazir kahve (hersey hazirmis be ya )
1 cay bardagi kaynar su
1 tatli kasigi seker
4 adet kivi
1 adet muz
Glazür icin;
2 paket sütlü cikolata (biri findikli,biri antep fistikli)
Yarim cay bardagi süt
1 tatli kasigi margarin
Yapilisi;
Pandisyanyanin alt kismini bir tabaga koyuyoruz ve sicak su kahve seker karisiminin yaklasik yarisini kullanarak isliyoruz.ardindan pasta kremasini sut ile hazirlayip, kekin uzerine yayiyoruz.Guzelce dilimledigimiz kivi ve muzlarin hepsini kremanin üzerine diziyoruz.Pandispanyanin ust katini uzerine kapatiyoruz ve geri kalan kahve, su, seker karisimini ile isliyoruz. Yapismaz bir sos tenceresine yarim cay bardagi süt koyuyor ve kaynatiyoruz.Kaynadiktan sonra altini kapatip iki paket 160 gr cikolatanin tamamini icine kiriyoruz.Biraz karistirdiktan sonra altini tekrar acip cikolatalarin iyice erimesini sagliyoruz.Cikolatalar eriyince margarin ilave ediyoruz.Cunku findik ve fistiklarin birbirinden ayrilmasini ve hazirladiginiz bu sosun parlak görünmesini istiyoruz.Margarinde eridikten sonra yaklasik 5 dakika sosun hafif sogumasi icin karistiriyoruz.Tek seferde pasta kekinin üzerine dokuyoruz.
Sogumasi ve tam tadinin oturmasi icin yaklasik yarim saat buzdolabinda bekletip, afiyetle yiyiyoruz.
Glazur normalde krema ve bitter yagsiz çikolata ile yapılır. Ancak bu sekilde de olabiliyor.Tek farki iki kati cikolata kullanmaniz gerekiyor.
Herkese mutlu ve keyifli bir pazar dilerim ;)
Saygıdeğer yemek sevenler, değerli gurmeler ;)
Dün gelen misafirlerim için hazirlamis olduğum yukarıda fotografi yer alan pastamin tarifini sizlerle paylasmak istedim.
Yapilisi cok basit ve oldukca lezzetli.
Bence cogunluk boyle pasta yapmayi biliyordur ancak ben elimdeki malzemelerle degisik bir son dokunus yaptim ve kendi yorumumu kattim.
Malzemeler;
Pandispanya (hazir kullandim)
Pasta kremasi (o da hazir)
Süt
1 corba kaşığı hazir kahve (hersey hazirmis be ya )
1 cay bardagi kaynar su
1 tatli kasigi seker
4 adet kivi
1 adet muz
Glazür icin;
2 paket sütlü cikolata (biri findikli,biri antep fistikli)
Yarim cay bardagi süt
1 tatli kasigi margarin
Yapilisi;
Pandisyanyanin alt kismini bir tabaga koyuyoruz ve sicak su kahve seker karisiminin yaklasik yarisini kullanarak isliyoruz.ardindan pasta kremasini sut ile hazirlayip, kekin uzerine yayiyoruz.Guzelce dilimledigimiz kivi ve muzlarin hepsini kremanin üzerine diziyoruz.Pandispanyanin ust katini uzerine kapatiyoruz ve geri kalan kahve, su, seker karisimini ile isliyoruz. Yapismaz bir sos tenceresine yarim cay bardagi süt koyuyor ve kaynatiyoruz.Kaynadiktan sonra altini kapatip iki paket 160 gr cikolatanin tamamini icine kiriyoruz.Biraz karistirdiktan sonra altini tekrar acip cikolatalarin iyice erimesini sagliyoruz.Cikolatalar eriyince margarin ilave ediyoruz.Cunku findik ve fistiklarin birbirinden ayrilmasini ve hazirladiginiz bu sosun parlak görünmesini istiyoruz.Margarinde eridikten sonra yaklasik 5 dakika sosun hafif sogumasi icin karistiriyoruz.Tek seferde pasta kekinin üzerine dokuyoruz.
Sogumasi ve tam tadinin oturmasi icin yaklasik yarim saat buzdolabinda bekletip, afiyetle yiyiyoruz.
Glazur normalde krema ve bitter yagsiz çikolata ile yapılır. Ancak bu sekilde de olabiliyor.Tek farki iki kati cikolata kullanmaniz gerekiyor.
Herkese mutlu ve keyifli bir pazar dilerim ;)