Pirasalar, havuclar haydi tencereye...
Iyyy..pirasa mi? Diyenleri duyar gibiyim.Okumadan gecmemenizi tavsiye ederim.
Yemek yemeyi beynimin unuttuğu donemlerde yasamak icin yenmesi gereken seyleri yiyemedigimden onlari purelestirmekten aklimda yeni tarifler turedi.
Bugün yine bir icat yaptim ve suan bu yazilari vereceğim tarifi denerken yaziyorum.
Bu corbayi yapip icmeden ölmeyin.
Malzemeler (2 kişilik):
1 adet pirasa
1 adet havuç
1 dis sarimsak
3 su bardagi sicak su
1 su bardağı süt
1 corba kasigi un
1 adet et bulyon (isteğe göre)
1 corba kasigi sebzeli cesni
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber
Köftesi icin:
1 cay bardagi ince bulgur
yarim cay bardagi tarhana
1 cay bardagi sicak su (bulguru islatmak için)
Yapilisi;
Pirasalari guzelce minik minik doğrayın.
Tencereye zeytinyagini koyun.pirasalari ilave edin.biraz kavurunca minik dogradiginiz havuclari ilave edin.hafif kavurduktan sonra ince kiyilmis sarimsagi ilave edin.sarimsagin hafif kokusu cikar cikmaz unu ekleyin.biraz karistirip uzerine kaynamis suyu ve et bulyonu ilave edin.kapagini kapatıp Yaklasik 10 dk pisirin.ardindan sutu, cesni ve karabiberi ilave edin.kisik ateste 5 dk daha kaynatip altini kapatin.bu sirada daha onceden kaynamis su ile islayip beklettiginiz ince bulgurun uzerine tarhana ilave edin ve kivamina gore biraz soguk su ile yogurun.minik kofteler yapin.ardindan tereyagini bir tavada eritin ve icerisine bu kofteleri atin.sonrasinda bu kofteleri tencereye dahil edin.
Küçük bir not: Sebzeleri isterseniz blendirdan gecirip sonra kofteleri atabilirsiniz.Sahsen ben oyle yaptim ;)
Afiyet olsun efendim ;)