Ana içeriğe atla

Bu çorbayı içmeden ölmeyin..tarhanali bulgur köfteli pırasa ağırlıklı sebze çorbası ;)

Pirasalar, havuclar haydi tencereye...



Iyyy..pirasa mi? Diyenleri duyar gibiyim.Okumadan gecmemenizi tavsiye ederim.

Yemek yemeyi beynimin unuttuğu donemlerde yasamak icin yenmesi gereken seyleri yiyemedigimden onlari purelestirmekten aklimda yeni tarifler turedi.

Bugün yine bir icat yaptim ve suan bu yazilari vereceğim tarifi denerken yaziyorum.

Bu corbayi yapip icmeden ölmeyin.

Malzemeler (2 kişilik):

1 adet pirasa
1 adet havuç
1 dis sarimsak
3 su bardagi sicak su
1 su bardağı süt
1 corba kasigi un
1 adet et bulyon (isteğe göre)
1 corba kasigi sebzeli cesni
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber

Köftesi icin:

1 cay bardagi ince bulgur
yarim cay bardagi tarhana
1 cay bardagi sicak su (bulguru islatmak için)

Yapilisi;

Pirasalari guzelce minik minik doğrayın. 
Tencereye zeytinyagini koyun.pirasalari ilave edin.biraz kavurunca minik dogradiginiz havuclari ilave edin.hafif kavurduktan sonra ince kiyilmis sarimsagi ilave edin.sarimsagin hafif kokusu cikar cikmaz unu ekleyin.biraz karistirip uzerine kaynamis suyu ve et bulyonu ilave edin.kapagini kapatıp Yaklasik 10 dk pisirin.ardindan sutu, cesni ve karabiberi ilave edin.kisik ateste 5 dk daha kaynatip altini kapatin.bu sirada daha onceden kaynamis su ile islayip beklettiginiz ince bulgurun uzerine tarhana ilave edin ve kivamina gore biraz soguk su ile yogurun.minik kofteler yapin.ardindan tereyagini bir tavada eritin ve icerisine bu kofteleri atin.sonrasinda bu kofteleri tencereye dahil edin.

Küçük bir not: Sebzeleri isterseniz blendirdan gecirip sonra kofteleri atabilirsiniz.Sahsen ben oyle yaptim ;)

Afiyet olsun efendim ;)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...