Ana içeriğe atla

Mısır Ekmeği Evde Hem de Tencerede O Nasıl Olacakmış Bakayım?

Mısır Ekmeği mi?

Onu kim yapacak, Odunlu fırın lazım o lazım bu lazım...

Yok öyle birşey!

Yaptım Oldu..

Hem de tencerede :)

Hem de 20 Dakika sürdü yapması pişmesi :)

Hadi yaz çabuk yaparsın...

Malzemeler ( 2Kişilik):

- 1 adet küçük nutella kavanozu dolusu kadar mısır unu.
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz (fazla da koyabilirsiniz ben tuz sevmemem)
- 1 çay kaşığı karbonat
-2 yemek kaşığı mısır özü yağı (pişirmek için içine asla yağ koymuyoruz)

Yapılışı:

Yağ hariç tüm malzemeleri karıştırın.Güzelce yoğurun.Böyle ıslak bir hamur haline gelicek.Çok kuru olursa şekil veremez tutamazsınız.(Kuru olursa yoğurt ekleyin, çok ıslak olursa mısır unu)

Teflon ve Kapaklı bir tencereye yağı koyun (şu bizim pilav tencereleri yok mu işte ondan)

Sonra yağ kızınca  hamuru tencereye yuvarlak yassı top şeklinde koyun; tabi ocağın küçük bölümünde tenceremiz o ayrıntıyı da paylaşmak isterim.

Kapağını kapatın,altını kısmayın.Yaklaşık 7 dakikada altı pişince spatula yardımıyla öbür yüzünü çevirin.2- 3 dakika sonra ocağın altını kısın.(İçi yumuşayıp dışı çıtırlaşıyor) yaklaşık 7-8 dakika sonra hazır...

Afiyet olsun :)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

olimpos ve kavun'da dondurma :)

 Merhaba..:) Güpgüzeell bir yerden bahsedeceğim..İki kez gitmek nasip oldu..Çok güzel bir koydu..Adııı Olimpos!!!  Taşlı bir yol..Bir ok Adrasan'a bir ok Olimpos'a gösteriyor..Bir sürü ağaç evin yanından geçtik..Bir görseniz bir kalabalık..Gençler ağırlıkta..Sonra bir kapı..Ören yeri olarak geçiyor.Kapıda bilet alıyorsunuz.Tam 5TL.İçeri giriyorsunuz..Büyü başlıyor..Sağ ve sol tarafınızda tarihi kalıntıların olduğu bir yol..Dümdüz devam ederken içinizi korku kaplıyor.Çünkü deniz hemencik görünmüyor:)Ardından bir dere karşılıyor sizi..  Ördekler size selam veriyor..Kurbağalarla paylaştıkları alanda mutlu ve huzurlu görünüyorlar..Devam ediyorsunuz..Buzz gibi bir suyun aktığı küçücük bir kaynak suyu karşınıza çıkıyor..Ayaklarınızı içine sokun sonra devam..Sonra deniz ve yeşillik tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor..Hoşgeldiniz..  Dibi görünen ve yavaşça derinleşen bir deniz bu..Akdenizin en güzel bölümlerinden biri..Kumsalı taştan..Şezlong yok,soyunma kabini yok...