Ana içeriğe atla

Unutmak iyi insanların intikamıdır!



Özgür bir ruh..Onu hapsedemezsiniz..Çok hesap etmez ama cop diye de atlamaz..Mizah düşkünü, gelişim avcısı..

Sorduk da sorduk bakalım ne duyduk :)

Duygu Özturunç kimdir?
  • Neşeli, deli dolu biraz dengeli biraz dengesiz kişi :) Adımdan mıdır bilmem fazla duygusal, düşünmekten çok hisleri ile hareket eden bir bayan –ki genelde bunun pişmanlıkları çok olur, yeşil ve mavi manyağı, biraz su ve yeşilliğin bulunduğu her yerde yaşamını idame ettirebilir :))
Ne için ve Ne ile Yaşarsın?
  • Bu sorunun cevabını hiç düşünmeden söyleyebilirim, herkes gibi ‘sevmek ve sevilmek’ ile!
Hayatta yapmam dediğin üç şey?
  • Tek bir şey; Hayatta, hayatta bunu yapmam demek! :)
En kötü koşullarda ilk neyini kaybeder?
  • Aklını :) Toparlanmam için on dakika bile olsa uyuyup, tekrar düşünebilmek için zaman kazanmam gerek.
Aşk mı yoksa tutku mu? Ve neden?
  • Âşık olmak kolay ama âşık olduğun kişiyle o kuvvetli duyguları paylaşmak zor, bence tutku.
Hayatta en zor elde ettiğin şey nedir?
  • Özgüven. Gerçekten bu yeterlilik için çok çalıştım halada birçok şeyi kendimi daha iyi hissetmek için yapıyorum, ilerlemek için kendimi kamçılamaya çalışıyorum, her gün yeni bir şey öğrenmeden uyumuyorum :)
Kendinde neyi değiştirmek istersin?
  • Sanırım hiçbir şeyi, kendimi biraz fazla seviyorum :)
En büyük yaran nedir?
  • Sanırım hatırımda kalacak kadar büyük bir yaram yok, bu biraz inançla alakalı, bir şey olmuşsa olması gerektiği içindir, geçmişe fazla takılı kalmamak lazım, iyi şeyler hep gelecekte olur :)
Bununla nasıl başa çıkabildin?
  • Unutmak iyi insanların intikamıdır.
Gelecekte seni bekleyen 3 şey nedir?
  • En az 3 ülke daha görmek
  • Bir çocuk sahibi olmak
  • Bahçeli bir ev almak
Yaşadıklarından yola çıktığında tecrübeyle öğrendiğin bir cümle söyler misin?
  • Ne olursa olsun, yaşamaya mecbursun :)
Senden neyi beklememeliyiz?
  • Susmamı :) , eğer bir olay ya da durum karşısında benden ses çıkmıyorsa kesin ölmüşümdür :)
Duygu kesin neyi yapar?
  • Dener, başarısız olur yine dener, duygu denemekten vazgeçmez :)
Bir daha dünyaya gelsen şimdi nerede olurdun?
  • Yine aynı yerde olurdum sanırım, uslanmaz biriyim :) aynı kişiler, aynı mekânlar, aynı hatalar, yaşamadan bilemezsin.
Son olarak..

‘Beklenti mutsuzluk getirir, sadece yaşayın gitsin!’



Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...