Ana içeriğe atla

Kimse geçmişini satın alabilecek kadar zengin değildir!



Dürüst,açık,hesapsız..Kendi sınırlarında cömert ve koruyucu..İyi ve merhametli..Olgun ve istikrarlı..

Açıkça sordum..açıkça cevapladı..

Öznur Gündoğdu kimdir?
Öznur ; evli bir çoçuklu çalışan bir kadın. Kişisel olarak ; duygusal, inatçı tuttuğunu koparan , başarısızlığı hazmedemeyen , kafasına koyduğunu yapan ,biraz dik başlı ,haksızlığa gelemeyen ,açık sözlü, kendince dürüst , elinden geldiğince saygılı ,sevecen bir kişiliğe sahip birisi.

Ne için ve Ne ile Yaşarsın?
İlk önce kendim , çocuğum ve eşimin mutluluğu için yaşarım. Ne ile dersen de ; kendime olan güven duygum , hayata  gerçekçi bakışım ve olduğu gibi kabul ederek yaşarım.

Hayatta yapmam dediğin üç şey?
Aldatmak, aileden vazgeçmek, çoçuğumdan ayrı kalmak

En kötü koşullarda ilk neyini kaybeder?
Olaylara olumlu bakabilme özelliğimi kaybederim galiba yada sadece  kendime olan güvenimi kaybetmekten korkarım.

Aşk mı yoksa tutku mu? Ve neden?
İkisi de değil bence … neden mi? İkisi de zamanla bitebiliyor.

Hayatta en zor elde ettiğin şey nedir?
Ege oğlum.

Kendinde neyi değiştirmek istersin?
Hayatımdaki keşkelerimi  değiştirmek isterdim.

En büyük yaran nedir?
…………………………………….
Bununla nasıl başa çıkabildin?
Hayatı olduğu gibi kabullenmek galiba başa çıkmanın en kolay yolu… Birde  sevgi…

Gelecekte seni bekleyen 3 şey nedir?
Bilmiyorum yaşayarak öğrenicem … inşallah iyi şeyler bekliyordur.

Yaşadıklarından yola çıktığında tecrübeyle öğrendiğin bir cümle söyler misin?
Kimse geçmişini satın alabilecek kadar zengin değildir, en büyük zenginlik huzurdur.

Senden neyi beklememeliyiz?
Nankörlüğü , insanların sırtından vurmayı.

Öznur kesin neyi yapar?
Kendince doğru bildiği her şeyi yapar.

Bir daha dünyaya gelsen şimdi nerede olurdun?
Bilmiyorum … ama öyle bir şansımız olsa keşke...

Son olarak..
Hayatınızda idealleriniz olsun, hayatı bütünüyle yaşayın ve öyle kabul edin , zaman denen kavram öyle çabuk geçiyor ki anlayamıyorsunuz , bu zamanı iyi değerlendirin, verimli gecirin ki ; geçmişe baktığınızda keşkeleriniz olmasın . Dolu dolu bir hayat geçirmeniz dileğiyle…  Sevgiler…



Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...