Ana içeriğe atla

Bir önerim var!!

bugün güzel birşeyler söyleyin, güzel birşeyler yapın işte öneriler;

-bütün içtenliğinizle elinize bir kağıt ve bir kalem alın.Kağıdın boyunu kendiniz belirleyin.Yetenekli olmanız gerekmiyor.Siz Picasso olmak zorunda değilsiniz.Çizin karalayın.. Hayallerinizi ya da göl evi,dağlar,ağaçlar,çiçek,akarsu,köprü,çöp adamlar...

-Bugün öyle bir çay demleyip için ki bu içeceğiniz çayın son çay olduğunu ve bu çay keyfinizin son çay keyfiniz olduğunu düşünün ancak bunu o an hiç bitmeyecekmiş gibi yaşayın,

-Bugün giyinin ve süslenin.Geceden kalma tüm hayal kırıklıklarınıza makyaj yapın.Kafanıza taktığınız şeyleri küpelerle değiştirin..

-Bugün ertelemeyin..Kredi kartı borçları hiç bitmez..Elektrik,su ve krediler hep olacak..Hangisiydi senin o içinde kalan pantalon???

-Bugün aynanın karşısına geçin ve kapıyı kilitleyin.Gülümseyin ve korkmayın..Kimse görmeyecek kapı kapalı..Sessizce ve kocaman gülümseyin..

-Öyle bir yemek yapın ve onu öyle bir yiyin ki..O yemek ve o an sonsuz olsun..

-Neresiydi huzur bulduğun yer..Neresiydi severek yürüdüğün yer..Ne yap biliyor musun? Oraya git diyemiycem..Gidemezsin belki ama orayı hayal et çık dışarı orada gibi yürü..

-Yalnız kal ve yalnızken kimi hayal ediyorsan onu yanına getir..Onunla sohbet et..Belki onu anlarsın..

-Nefes al bir al bir ver..Yaşıyosun abi..Bundan daha güzel ne var?

-Kafan kızdı,yorgunsun,için kırık,birini kaybettin..Seni hep duyan biri var..Sığın,dua et..Onun teskini çok kuvvetli..

-Geriye bir bak..hatan çok,affedilmişsin belki ama sen bir türlü kendini affedemiyorsun..Hangi hataysa o yaptığın başkasıda yaptı mutlaka..Eğer farkedersen onu uyar sonuçlarını anlat..İncitmeden..Başka bir kötülüğe engel olmak yaptığın kötülüğü temizleyebilir..

-Çocukları,kedileri,kuşları,köpekleri fark et! Renklerinden hareketlerinden ve davranışlarından biraz çal :)

-Tak kulaklığı en sevdiğin ve seni en çok anlatan şarkıyı dinle..Yüksek sesle..Bu şarkıya eşlik et..Klibi sensin :)

-Aç interneti sevdiğin ve ilgi duyduğun alanda bir araştırma yap..Bilgi kuvvettir ve hissettirir..

-Bir etkinliğe katıl..Arkadaşının doğum günü, ölen bir tanıdığının mevlüdü,nişan merasimi,konser...İnsanları incele..Mutluluklarını ve mutsuzluklarını anlamaya çalış..

Hala mı kandıramadım seni..Buraya kadar okudun da bir ilham veremedim mi.. O halde en baştan başla! Her neyse sıkıntı bir daha yaşa..Canını bir daha acıt..Üzül,kahrol,ağla..Nasıl olsa tekrar geleceksin aynı dünyaya..Bir dahaki sefer daha iyi olur belki.. Ne dersin?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burcu'nun Yoğurtlu,Susamlı,Soya Soslu Tavuk Sotesi

Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...

Konnyaku ( O Ne Ki? :)

  Ilık subtropikal iklimlerde yetişen bu gıda maddesinin adı Konjac (konnyaku).İlk olarak 1692 yılında bitkilerin sistematik kaydı sırasında  Van Rheede tot Drakenstein  tarafından tarif edilen ve 1834 yılında Hollandalı bir bitki bilimci Blume tarafından Amorphophallus adı verilen bitkiden elde edilen bu ürün Japonya,Çin,Endonezya gibi Asya mutfaklarının vazgeçilmezlerinden. Ancak yenilebilen kısmı kök altında kalan şişkin kısmıdır.Kozmetik alanında da   sıklıkla kullanılmaktadır. Jelatin maddesinin bir vekili tarzında olan bu bitki tam olarak keskin bir tat içermemekte ama özellikle Japon yemeklerinde genişçe bir yer tutmaktadır.Şekerlemeden deniz ürünlerine kadar birçok üründe kullanılan bu maddenin kalorisi olmamasının yanında lif oranı da çok yüksektir.16 farklı aminoasidi bünyesinde barındırır.Özellikle diet için uygun bir besindir. Konnyaku Sashimi isimli bir Japon Yemeğini izlemeden önce Sashimi yani Japon Mutfağının baş yapıtını takd...

Erzincan usülü Tuzlu Kalbur Hurması

Selamlar, Size güzel ve değişik bir tarif vermek istiyorum... Erzincan Usülü Kalbur Hurması:) Ne alaka... Dün 23 Nisan dolayısıyla izinliydim ve Kanal D'nin Mutfağım programını izledim. Orada gördüm,tarifi aldım ve aynı gün yaptım :) Sizde yapın diye paylaşıyorum.. Buyrunuz Efenim.. Malzemecikler: (6 kişilik) -3 yumurta -3 çorba kaşığı yoğurt -1 paket kabartma tozu -1.5 çay kaşığı tuz -Yarım çay kaşığı karbonat -Yarım paket margarin (125 gr ve oda sıcaklığında) -Aldığı kadar un (Klasik hep böyle yazıyorlar ) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın.Hamurunuz hafif katı olacak şekilde kulak memesi kıvamını biraz geçene kadar unu ekleyin ve güzelce yoğurun.Son olarak bir kaseye çok az 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyun.Bu yağa elinizi batırın ve yoğurma işlemini devam ettirin.Çünkü az sonra rendeden geçireceksiniz.Bu işlemi yapmazsanız rendeye yapışır.Normal klasik bir rendeyi alın.Hamuru küçük toplar halinde bölün ve avcunuzda döndürün.Sonra rendeyi hamur...