antalya anfaş 20. uluslararası gıda ihtisas fuarını gezdim bugün..En çok ilgimi çeken şey AJI-NO-MOTO Umami Çeşnisi oldu.Bilinen adı MSG(Monosodyum Glumat).Şeker Pancarından ve yapılan çalışmalar sonrası patlıcan,soğan,domates ve sarımsaktan da elde edilebileceği varsayılan Glutamik Asidin taaa kendisi artık raflarda.Fuarda küçük bir kapta denediğimiz ve tadından pek hoşlanmadığımız sebze çorbasına az bir miktar Umami Çeşnisi eklenince tadı birden değişti.Firma yetkililerinden biri ile yaptığımız sohbet sırasında firmanın 1909 yılından bu yana uzuunca bir ömrü olduğunu öğrendim.Ancak bu ürüne fazla iyimser bakmadığımı söylemeden de geçemedim.Tamamen doğal kaynaklı olmuş olsa bile beynimizi kandırıp güzel olmayan bir ürüne hoş bir tat veren ürünün benim hayatımda yeri olmasa da tanıtım amaçlı ürünü kullanmadan duramayacağım.Affet kocacım :)
Mutlu Çarşambalar :) Değişik bir giriş yapayım istedim. Size çok özel ve güzel bir tarifim var. Hazır mısınız? Tavuk Sote: Ben bir yerde okudum farklı buldum geliştiririp yeni bir tarif yarattım.Çok muhteşem oldu. Denemek için ilham verici. Malzemeler (2 Kişilik): -Bir adet tavuğun göğsü -1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (dikkat zeytinyağı olması önemli) -2.5 yemek kaşığı yoğurt -1 tatlı kaşığı köfte baharı (ben bağdat baharat kullanıyorum) -1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber -1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı karbonat -2 çay kaşığı sebze çeşnisi -1 tatlı kaşığı soya sosu -1 tatlı kaşığı susam Yapılışı: Tavukları güzelce tertemiz yapıp küp küp kesiyoruz.Benim kestiğim etler genelde neredeyse çiğ olarak gözü kapalı yenecek formatta oluyor :) Aşağıdaki gibi, Sonra bir kapta yazmış olduğum tüm malzemeyi koyup karıştırın.Ardından yukarıdaki gibi masum tavuk parçacıklarını içine atın.Kabın kapağını kapatın kapağı yoksa üstünü kapatacak tabak v...